Βιογραφικό

Ποιος είμαι

Μία από τις πολλές απαντήσεις στο ερώτημα ποιος είμαι είναι η εξής:

Speech Coach & Certified Performance Coach, ή με άλλα λόγια, διπλωματούχος προπονητής δημόσιου λόγου και επιδόσεων.

Ευτυχώς είμαστε όλοι πολυπρισματικά όντα με ποικίλα ενδιαφέροντα, γι' αυτό θα χρειαστεί να επεκταθώ λίγο παραπάνω. 

Προέρχομαι από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, από το 2004 εργάζομαι στο θέατρο ως ηθοποιός και προσφάτως ως σκηνοθέτης. Είμαι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, και ολοκλήρωσα τις θεατρικές σπουδές μου στο School of Physical Theatre του Λονδίνου. 

Εμπειρία στο Θέατρο                                                                                           

Για την πορεία μου στο θέατρο νιώθω ευγνώμων και τυχερός. Είχα την ευτυχία να ερμηνεύσω σπουδαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους του παγκόσμιου δραματολογίου, υπηρετώντας έργα του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Καμύ, του Κάφκα, του Ζενέ, του Μπύχνερ, του Πεσσόα, του Ευαγγελιστή Ιωάννη, του Αρτώ, του Άντυ Γουόρχολ. Η τέχνη μου αγκαλιάστηκε γενναιόδωρα από συναδέλφους, κοινό και κριτικούς, δίνοντάς μου την σπάνια ευκαιρία να εμβαθύνω σε κείμενα που πραγματεύονται μερικές από τις πιο διαχρονικές και θεμελιώδεις αλήθειες της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Συνεργάστηκα με την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το θέατρο Tank της Νέας Υόρκης, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Πεκίνο, το Διεθνές Φεστιβάλ της Ισπανίας, την Θεατρική Ολυμπιάδα της Κωνσταντινούπολης καθώς και με άλλα σημαντικά θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 2023 βραβεύτηκα με το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για τον ρόλο του Andy Warhol, στην παράσταση Andy του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου καθώς επίσης και με το Βραβείο Καλύτερης Αντρικής Ερμηνείας στο Θέατρο στα Βραβεία Αναγνωστών της Athens Voice.

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι ως Δάσκαλος Υποκριτικής (Acting Coach) σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών.

Εμπειρία στο Speech Coaching

Το 2010 ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι ως Speech Coach και να βοηθώ επαγγελματίες να απολαμβάνουν τις στιγμές που παίρνουν τον λόγο δοκιμάζοντας αισθήματα ικανοποίησης και αυτοπραγμάτωσης. Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση με μια σειρά αποτελεσματικών τεχνικών και εργαλείων, υποστηρίζω τους συνεργάτες μου να αντιμετωπίσουν τον φόβο  της έκθεσης, να προετοιμαστούν για απαιτητικές παρουσιάσεις και να πετύχουν το μέγιστο της απόδοσής τους. Έχω συνεργαστεί με στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόρους, πολιτικούς, αθλητές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συγγραφείς, ποιητές, δασκάλους, πωλητές και κάθε είδους επαγγελματία που επιθυμεί να βελτιώσει τον δημόσιο λόγο του.

Τα τελευταία χρόνια παρέχω αντίστοιχη εκπαίδευση όχι μόνο σε ιδιώτες αλλά και σε εταιρείες. 

Εμπειρία στο Performance Coaching

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, απολαμβάνω απροσμέτρητα να ακούω τους ανθρώπους, να τους αποδέχομαι και να τους συναισθάνομαι. Λατρεύω να τους βλέπω να ανθίζουν, να βρίσκουν νόημα σε κάθε τους δραστηριότητα και να συνειδητοποιούν ότι η ζωή είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο. Μα πάνω από όλα με κινητοποιεί η ίδια η έννοια της αλλαγής,  η καλυτέρευση της ζωής του ανθρώπου. Το coaching προσφέρει το ιδανικό πλαίσιο για να καλλιεργηθούν τέτοιου είδους μετατοπίσεις. 

Το 2020 αποφοίτησα από το Athens Coaching Institute κατέχοντας πλέον το Δίπλωμα μου στο Evidence Based Coaching (EMCC & AC accredited). Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να συσχετίσω την τωρινή μου ιδιότητα ως Performance Coach με την μέχρι τώρα πορεία μου ως performer.

Υπηρετώντας την τέχνη του θεάτρου, κατάλαβα από πρώτο χέρι τι θα πει να αξιολογείσαι, και μάλιστα καθημερινά. Πολύ νωρίς χρειάστηκε να ανακαλύψω τρόπους για να διαχειρίζομαι το άγχος της επίδοσης, για να παραμένω σε κατάσταση ηρεμίας ενώ εργάζομαι, και για να ενισχύω την επιμονή και την αντοχή μου. Σταδιακά ανακάλυψα πως όσο μεγαλύτερη απόλαυση και σκοπό έβρισκα στο απαιτητικό έργο που είχα αναλάβει, τόσο  πιο αρμονικά συνδυαζόταν η τέχνη με τα καθήκοντά μου. 

Ως Performance Coach ασχολούμαι με στόχους απόδοσης, συμπεριφοράς και επιτέλεσης οποιουδήποτε ρόλου, με δυο λόγια, με ενδιαφέρει να ενθαρρύνω το πρόσωπο που έχω απέναντί  μου να ανακαλύψει ποιος θέλει να είναι, τι τον κάνει ευτυχισμένο, καθώς και να αναχαιτίσει τα εμπόδια που αναστέλλουν την διαδρομή της προσωπικής του εξέλιξης.

Από το 2021, συνεργάζομαι ως Speech & Performance Coach με την IS Pegasus Coaching & Consulting Ltd της Κύπρου.